15.april 1992.godine DAN ARMIJE RBIH

“Licite na narod iz koga potjecete. Potrudite se da licite na taj narod. Taj narod nešto voli, a nešto ne voli. Volite ono što on voli, ne volite ono što on ne voli, pa cete liciti na taj narod. Taj narod je hrabar. Taj narod je pametan. Ne treba vas biti sramota da licite na taj narod, pa makar dijelili s njime, možda, i neke mahane. Jer, nije naš narod savršen, jer nema savršenog. Ali ne treba bježati od toga. Licite na taj narod.”
“Mi cemo pobijediti ako nas bude pratio glas vojske koja ne ubija žene i djecu. Ako to ne bude slucaj, onda ce se sve pretvoriti u jedan krvavi koloplet triju vojski koja jedna drugu goni, gdje su svi isti. Mi se moramo izdvojiti i biti drukciji. Tako cemo pobijediti? Usprkos svemu!”
‘Velikim Bogom se kunemo da robovi biti necemo!” 12.1.1994. (Alija Izetbegovic)

Cestitke svim pripadnicima Armije RBiH dan njihovog nastanka, dan kada su odlucili odbraniti svoje i nase domove, narod, drzavu, dan kada su odlucili slijediti dobro, a ne zlo. Naravno uvijek se trebamo i sjetiti onih koji nisu vise sa nama tu, neka je rahmet i pokoj dusi svima koji ste dali svoje mlade zivote za domovinu R Bosnu i Hercegovinu.

SRETAN VAM SVIMA15. APRIL DAN ARMIJE RBIH

1 komentar

Komentariši