Patriotski blog ''BOSNAE''

Bosna da prostiš jedna zemlja imade i posna i bosa da prostiš i hladna i gladna i k'tomu još da prostiš prkosna od sna

29.12.2005.

Modra boja na bijelome platnu...Dakle kao što se zna, nakon završetka rata, niko nije prihvaćao zastavu koju su 'drugi' odabrali, tako da se morao naći kompromis zastave koja ce predstavljati današnju dejtonsku BiH. Ova slika gore pokazuje koji su prijedlozi usli u najuži izbor za zastavu Bosne i Hercegovine.
-Kao što vidite prve dvije su vjerovatno zajebancija nekih djaka iz Osnovne škole, možda čak i iz obdaništa.
-Onda je tu bila i kopija češke zastave, samo sa drugim bojama, gdje bi zelena predstavljala Bošnjake, crvena Hrvate, plava Srbe. Ja bi je nazvao cirkus zastava.
-Sljedeći prijedlog je vjerovatno nacrtao sam Paddy ili neki drugi manje bitan faktor iz Medjunarodne Zajednice, a predstavlja maslinovu grancicu koja simbolizira mir, ma znate onu pjesmicu mir mir mir niko nije kriv.
-Onda jedan prijedlog koji je vjerovatno smislila osoba sa veoma 'visokim' IQ, jer za ovo je potrebno dugo truda i napora da se smisli ovako nešto, možda čak i godine rada i truda.
-Onda sljedeće dvije, ne znam šta samo trebaju predstavljati, opet neke kombinacije obrisa Bosne, zvjezdica koje predstavljaju EU, maslinovih grancica, crvene i plave boje. Cirkus broj 2.
-E onda vrhunac, praktično zastava Jugoslavije sa obrisom Bosne u sredini okruženom opet zelenilom. Tipujem da je ovo srpski prijedlog.
-Dalje imamo 'ikar' (ko zna za ikar zna, ko ne zna ne mora ni znati) zastavu, odnosno onu koja je i izabrana. Kad uporedim sa ostalim prijedlozima, jeste najbolja, ali da li je bolja od ove ispod nje...Ne znam za vas za mene nije.

...šest ljiljana vezenih u zlatnu, to je zastava naša BOSANSKA!

free stats